Valkenburg

Sinds 1833 is Valkenburg als toeristenplaats ontdekt. Het burchtachtige stationnetje lokte vele reizigers tot uitstappen. Ze ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruïne met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Daarom is Valkenburg ook terecht de oudste toeristenplaats van Nederland. Hier werd ook de eerste VVV van Nederland opgericht.

Valkenburg wordt ook wel "Bad" Valkenburg of "Mergelstad" genoemd. De warm gele kleur komt u zowel ondergronds als bovengronds in het stadje en haar directe omgeving tegen. Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken. Landelijke faam genieten Thermae 2OOO, het kuurpark en het Holland Casino boven op de Cauberg. Groepen kunnen hier onder- en bovengronds mountainbiken, tokkelen en abseilen.

Gezellige winkels, restaurants, terrasjes, de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg. Vanaf de rand van het centrum kunt u mooie wandel- en fietstochten maken door het Heuvelland. Valkenburg ligt op slechts 3 km van de camping en is ook te voet eenvoudig bereikbaar. De route naar- en van Valkenburg is zonder heuvels. Komt u ook de gezelligheid proeven? Verblijf dan op onze camping Valkenburg. (Camping Vinkenhof).

Wij bieden u een ruim assortiment aan staanplaatsen,camperplaatsen, huurcaravans en hebben ook verschillende mogelijkheden voor glamping. De omgeving biedt vele mogelijkheden. Niet ver van de camping liggen Valkenburg en vele andere leuke steden en dorpjes die ook goed te bereiken zijn. Door middel van wandelroutes, leuke fietstochten, openbaar vervoer of eigen vervoer. Voor alle mogelijkheden bij ons Camping Valkenburg en meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!